Lisää avustuksia taloyhtiöden korjausrakentamiseen

Tiistai, Marraskuu 3, 2009
By Teemu -Dooxe tiimi

Taloyhtiöden ja rakennusten korjausrakentamiseen on ollut mahdollista saada 10% avustusta tämän vuoden aikana, mutta vuoden 2010 tilanne on vielä avoin. Eduskunta sai hallitukselta 1. lokakuuta esityksen, joka vahvistaa budjettiriihen linjaukset korjausavustuksesta. Nykyistä käytäntöä rakennusten ja taloyhtiöiden avustuksista jatketaan kohdennetusti ensi vuoden loppuun asti. Avustettavat työt tulisi aloittaa viimeistään 31.3.2010 ja toteuttaa viimeistään 31.3.2011.

Avustusta myönnettäisiin edelleen 10 prosenttia hyväksyttävistä parannus- tai korjaushankkeen kustannuksista. Ara päättää myöhemmin, jatketaanko avustusten hakuaikaa ensi vuoden puolelle. Jos avustuksia haetaan tänä vuonna runsaasti, jatkamiseen ei välttämättä ole ympäristöministeriön tiedotteen mukaan tarvetta ja asiasta on tarkoitus antaa myöhemmin tarkempaa ohjausta.

Esityksen mukaan korjaustöissä, joiden tarkoitus on parantaa rakennusten energiatehokkuutta, olisi avustuksen suuruus 15%. Katso lisätietoja rakennusten ja taloyhtiöiden energiatodistuksesta täältä.

Lähde: Ympäristöministeriön tiedote (Hallitus esittää suhdanneluonteisia avustuksia asuinrakennusten korjauksiin myös vuonna 2010).

Avainsanat: , , ,

Kommentit suljettu.