Näin onnistut remontissa

Perjantai, Maaliskuu 26, 2010
By Teemu -Dooxe tiimi

Onnistunut remontti vaatii huolellisen suunnittelun sekä monien asioiden läpikäymistä. Alla on mainittu muutamia perusasioita joita remontin teettäjän on syytä miettiä sekä käydä läpi valitun urakoitsijan kanssa:

  1. Tee ensiksi kattava tarvekartoitus, mitä nykyisessä tilassa on vikana ja mitä tarvitsette.
  2. Ota tarkat mitat sekä piirrä pohjakuva. Näiden avulla sinun on helpompi vertailla eri ratkaisuita ja urakoitsijat pystyvät antamaan urakkatarjouksia.
  3. Kirjoita kattavasti työkohteen kuvaus tarjouspyyntöön, liitä mahdolliset pohjapiirrustukset, mitat sekä valokuvat.
  4. Pyydä urakoitsijoilta urakkatarjoukset, älä tyydy tuntihintaan (tunnit karkaavat helposti käsistä). Pyydä urakoitsijoita tulemaan paikan päälle katsomaan työkohdetta , jos työkohde on suuri tai sisältää osa-alueita joita ei ole kuvattu riittävällä tasolla tarjouspyynnössä.
  5. Vertaa urakoitsijoilta saatuja tarjouksia hinnan, urakoitsijan referenssien sekä arvostelujen sekä osaamisen perusteella. Älä tee valintaa pelkästään hinnan perusteella!
  6. Sähkö- ja lvi-työt vaativat erikoisosaamista, joten varmista urakoitsijan sertifikaatit.
  7. Hyväksytä työkohteen suunnitelma valitulla urakoitsijalla ja tee kirjallinen sopimus. Sopikaa laskutusperusteet sekä mahdollisten lisätöiden osalta tuntihinta.
  8. Muista kirjata sopimukseen kuka vastaa materiaalien ostamisesta sekä työmaan siisteydestä ja jätteiden poiskuljetuksesta.
  9. Mikäli remontin aikana ilmenee asioita joista ei ole sovittu sopimuksessa, tee kirjallinen dokumentti muutoksesta ja liittäkää se molempien osapuolien allekirjoittamana sopimukseen.
  10. Tee jälkitarkastus urakoitsijan kanssa yhdessä ja liittäkää allekirjoitettu dokumentti sopimukseen. Maksa vasta hyväksytyn jälkitarkastuksen jälkeen loput urakkalaskusta.

Avainsanat: , ,

Kommentit suljettu.