Lumi sulaa ja korjattavaa löytyy

Perjantai, Huhtikuu 9, 2010
By Pekka - Dooxe tiimi

Lunta riitti menneenä talvena joka kolkkaan Suomenniemellä. Se tiesi pitkiä päiviä ja kovia urakoita lumenluojille. Taloyhtiöt ja yksityiset kiinteistöjen omistajat olivat helisemässä kasvavan lumikuorman alla. Lumitöiden tekijöitä etsittiin niin sanotusti kissojen ja koirien kanssa.

Pääkaupunkiseudulla katot notkuivat lumen alla. Lumenluojia tarvittiin muutaman viikon aikana satamäärin eri talojen katoille keventämään lumimassan rasitusta. Näiden töiden tekijöistä oli huutava pula. Dooxe.fi –palvelunkin kautta haettiin lumenluojia ja apua myös löytyi.

Nyt kun lumi sulaa, alkaa paljastua mitä kaikkea lumi tai lumityöt ovat saaneet aikaan. Kattojen räystäillä vesikourut ovat painuneet vinoon ja vesi ei löydä tietään alas vievään ränniin. Jää on tuonut mukanaan rännien lämpövastukset ja lumitraktori on saattanut sipaista rännin vinoon. Nurmikko on kuin perunapeltoa lumikauhan käsittelyn jälkeen ja laatat ovat painuneet vinoon. Monenlaista kuoriutuu esiin, kun maa paljastuu talven jälkeen.

Moni miettii mistä näille suuremmille ja pienimmille töille löytäisi tekijän. Itsekin osaisi ehkä tehdä, jos olisi oikeat välineet tai aikaa. Kun aika on kortilla tai osaaminen ja työkalut puuttuvat kannattaa laittaa ilmoitus Dooxen palveluun.

Kommentit suljettu.