Netissä kilpailuttaminen on vielä uutta

Keskiviikko, Joulukuu 15, 2010
By Pekka - Dooxe tiimi

Kirjoitin Kauppalehden yritysblogissa taloyhtiöiden rohkeuden puutteesta kilpailuttaa pienempiä taloyhtiössä tehtäviä töitä. Palautteen perusteella oli helppo vetää johtopäätös, että kilpailuttaminen netissä on vielä uutta.

Yksi kommentoijista oli isännöitsijä, joka hoitaa taloyhtiöiden asioita työkseen. Hän varoittaa umpimähkäisestä ryntäämisestä nettimaailmaan. Dooxen palvelussa ei ole kyse mistään summittaisesta toiminnasta. Kaikkien palveluntarjoajien tiedot ja arvioinnit ovat käyttäjien nähtävissä. Tekijän voi valita hinnan, arviointien tai muiden itselleen tärkeiden seikkojen mukaan. Ei siis ole mitään velvoitetta valita halvinta, jos sitä ei halua.

Tekijän tai yrityksen ”avoin cv” palvelussa kannustaa tekemään työnsä hyvin. Tällöin saa hyvät arvioinnit, jotka tuovat lisää töitä. Avoimuus antaa kaikille palvelun käyttäjillä yhtäläiset mahdollisuudet arvioida tekijöitä ja tehdä valintoja. Tämä ei ole umpimähkäistä ryntäämistä nettiin.

Avainsanat: , , , ,

Kommentit suljettu.