Tavaroista kohti palveluiden ostoa

Keskiviikko, Joulukuu 8, 2010
By Pekka - Dooxe tiimi

Jokin aika sitten uutisoitiin, että suomalaiset ostavat yhä enemmän tavaraa internetin kautta. Tulos ei ole yllätys, sillä netin käyttö on jokapäiväistä Helsingistä Utsjoelle. Internetin tarjoama tavarapaljous ja helppous hintavertailuun tuo selvää hyötyä kuluttajille. Toisaalta löytyy myös tuotteita, joiden ostaminen on netin kautta jonkinlainen riski. Ovatko kengät sopivat tai istuuko pusero? Sitten taas musiikin ja kirjojen ostaminen sopii erinomaisesti internetin maailmaan.

Jakelukanavana netti on ylivoimainen lähes rajattomien markkinoiden myötä. Väistämätön kehitys tavaroiden kaupasta vie palvelujen kauppaan. Läpimurtoon menee vielä ehkä muutama vuosi, mutta sitten kun suuri yleisö huomaa ja oppii käyttämään netin tehokkuutta palveluiden kilpailuttamiseen on palvelusektorin kaupan uudistuminen.

Avainsanat: , ,

Kommentit suljettu.