Dooxen palvelu kitkee harmaata taloutta

Maanantai, Marraskuu 7, 2011
By Pekka - Dooxe tiimi

Nykyisessä hallitusohjelmassakin on kirjattu kohdat harmaan talouden kitkemiseksi. Rakennus- ja remonttitöissä läpinäkyvä toiminta on toisinaan värittynyt harmaaksi. Tällöin kärsijöitä ovat työntekijät ja myös työn tilaaja. Työntekijöiden eläke- ja vakuutusmaksut saattavat jäädä hoitamatta, jolloin eläkekertymää ei kerrykään. Käteen voi saada pimeästi mukavan tuntuisen summan rahaa, mutta se onkin sitten kaikki. Työn tilaajalle tilanne on myös kaikkea muuta kuin selvä. Harmaan talouden kannattaja voi huomata yllättäen, että remontti ei yhtenä aamuna jatkukaan. Yrityksen perään on silloin enää turha huudella. Se numero ei ole enää käytössä.

Dooxen kaltaisissa internetissä toimivassa rakentamisen ja remontoinnin palveluissa yritysten tiedot, tarjoukset ja tehtyjen töiden arvioinnit ovat kaikkien nähtävissä. Siellä ei ole sijaa muuta kuin läpinäkyvälle palvelulle. Tästä pitää huolen avoimuus ja palvelun luonteen mukainen julkisuus.

Avainsanat: , , , ,

Kommentit suljettu.