Talvi myöhässä, vettä riittää

Sunnuntai, Marraskuu 20, 2011
By Teemu -Dooxe tiimi

Vuodenaikojen säännöllisyys heittelee nykyisin melkoisesti. Toisinaan marraskuussa saattaa olla lunta Etelä-Suomea myöten ja toisinaan valkoista peitettä saadaan odottaa vuoden vaihteen tienoille. Vaikka lunta ei ole tullut on vettä riittänyt. Monet pihat, katot ja kadut ovat joutuneet koville veden kuluttaessa rakenteita.

Vesi on siitä kiitollinen elementti, että se tietää aina minne on menossa – se menee sinne minne pinta viettää. Pienikin lammikko pihassa voi olla kiusallinen, jos se on vaikka oven edessä. Talven tullen lammikko jäätyy ja sitten taas sulaa. Ei niin kiva paikka loikkia yli.

Piharemonttien suhteen kannattaa olla tarkkana ja huolellinen. Sadevesiviemäröinnin on syytä olla kunnossa, sen osoittavat syksy ja viimeistään kevät. Sen lisäksi, että suunnitelmat ovat tarkat, kannattaa työ kilpailuttaa. Kilpailutus Dooxen palvelussa tuo keksimäärin 30 prosentin säästön. Sillä rahalla voi sitten laittaa vaikkapa pihan istutukset keväällä kuntoon. Tai teettää lumitöitä.

Avainsanat: , , ,

Kommentit suljettu.