Taustat tarkistettava

Tiistai, Joulukuu 27, 2011
By Teemu -Dooxe tiimi

Mediassa on jatkuvasti juttuja siitä, että remontti on mennyt pieleen epäluotettavan urakoitsijan toiminnan takia. Urakka on ehkä lähtenyt suunnitellusti liikkeelle ja aikataulussa, mutta muutamien viikkojen jälkeen työtahti onkin alkanut yskimään ja sitten stopannut täysin. Työn tilaajalle tilanne on karu. Remontti on pahasti kesken ja työmiehiä ei työmaalla näy.

Yleensä syynä lienee se, että urakoitsija ei ole hoitanut työntekijöilleen palkkoja tai muita velvoitteita. Näin saattaa käydä, vaikka olisi kuinka huolellinen urakoitsijan taustojen tarkistamisessa. Jos joku haluaa toimia vastoin sääntöjä tai rikollisesti, on yksityinen henkilö ja samoin esimerkiksi taloyhtiöt voimattomia. Ainut toivo on löytää uusi tekijä ja saada työ uudelleen käyntiin. Mutta asian selvittelyyn menee aikaa ja rahaa – puhumattakaan mielipahasta.

Yritysten taustat on Dooxen palvelussa tarkistettuja. Rekisteröityneiden yritysten kuuluminen ennakkoperintärekisteriin ja arvonlisävelvollisuus pyritään selvittämään mahdollisimman ajantasaisesti. Yrityksen, jonka taustat ovat kunnossa, on todennäköistä hoitaa myös työnsä kunnolla. Tämä helpottaa työn tilaajaa ja vähentää epäselvyyksien syntymistä. Kannattaa siis käyttää tarjolla olevia keinoja taustojen selvittämiseen.

Avainsanat: ,

Kommentit suljettu.